Биологични опасности

Начало

Д-р Дора Петлова: Малка е вероятността за предаването на новия вид коронавирус (2019–nCoV) чрез консумация на храни или контакт с потребителски стоки

 

Къде да намерим необходимата информация? 

Първите съобщения за случаи на остър респираторен синдром в китайската провинция Ухан са от края на декември 2019 г. Китайските власти идентифицират като основен причинител нов вид коронавирус (2019-nCoV), който не е установяван по-рано при хората.

Епидемията се разпространява бързо и засяга други части на земното кълбо. Скоро след като Световната здравна организация (WHO) обяви вирусът за световна здравна заплаха, той стигна и до Европа.

По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC), от 31.12.2019 г. до 10.02.2020 г. броят на лабораторно - потвърдените случаи на новия коронавирус (2019-nCoV) в световен мащаб е 40 553, а броят на смъртните случаи е 910. Само един от смъртните случаи е докладван извън Китай, във Филипините.


Целият материал можете да прочетете ТУК: