- Начало
- Научни информации
- Диетични продукти, хранене и алергени
- # 1 2024-07-31 17:00:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ относно интелигентните опаковки за храни
- # 2 2024-07-16 15:00:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: „Към намаляване наполовина на хранителните загуби в Европа“ Международна конференция, организирана от Нидерландия
- # 3 2024-07-08 17:40:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ на Федералният институт за оценка на риска в Германия, относно безопасна храна за уязвимите групи хора в здравните заведения
- # 4 2024-06-14 15:20:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: НАУЧЕН ОБЗОР: Годни за консумация цветя. Ползи за здравето и рискове за потребителите.
- # 5 2024-05-02 11:50:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ относно често задавани въпроси за великденските яйца и съществуват ли опасности при издухване и боядисване на яйца
- # 6 2024-04-15 13:40:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Инструменти за ранно предупреждение и системи за възникващи проблеми относно безопасността на храните
- # 7 2024-04-02 10:15:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: Възможности за последователен и цялостен подход в подкрепа на трансформацията на хранителните системи
- # 8 2024-03-27 17:10:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ на Федералният институт за оценка на риска (BfR) в Германия, относно растителните съставки в храните и как те могат да доведат до рискове за потребителите
- # 9 2024-03-27 17:00:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ на Федералният институт за оценка на риска, относно оценката на рисковете за здравето на децата
- # 10 2024-03-11 17:40:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ на Федералният институт за оценка на риска в Германия, относно разликата между риск и опасност
- # 11 2024-03-11 17:15:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: Сензорен анализ на функционални храни, обогатени с млечни протеини
- # 12 2024-03-11 16:30:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ НА ЕОБХ относно уведомление за изсушени зърна от Vigna subterranea (L.) Verdc. и брашно от тях , като традиционна храна от трета държава
- # 13 2023-12-13 14:38:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ на Федералният институт за оценка на риска (BfR) в Германия, относно приготвяне на зелени смутита и какво трябва да се има предвид при приготвянето им
- # 14 2023-12-13 13:35:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: Ролята на историческите пазари в развитието на хранително-вкусовата промишленост и местната гастрономия от гледна точка на поведенческата икономика
- # 15 2023-11-07 16:30:00
Д-Р ЕВА АЛБЕРТ: Ръководство за устойчиво отглеждане на щурци
- # 16 2023-10-27 14:00:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: Степента на обработка на храната като критерий за нейното качество
- # 17 2023-10-09 16:25:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: Ще станат ли скоро всички европейци вегетарианци?
- # 18 2023-07-17 15:00:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ на Федералният институт за оценка на риска „Здравни аспекти относно храните съдържащи соя“
- # 19 2023-03-28 12:10:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ Относно консумацията на сладък корен (Glycyrrhiza glabra) от бременни жени и влияние на умственото и физическото развитие на децата им
- # 20 2023-03-28 11:25:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: ИНФОРМАЦИЯ Относно ползи за здравето на консуматора от смокинята (Ficus carica L.) и нейните странични продукти, и употребата им в хранителната промишленост
- # 21 2023-02-10 16:00:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Проучване на Евробарометър относно безопасност на храните в Европейския съюз
- # 22 2022-10-26 10:50:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: Приложение на хидрогеловете на целулозна основа в хранително-вкусовата промишленост
- # 23 2022-10-20 10:00:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: ИНФОРМАЦИЯ: Нова технология с помощта на ултразвук за замразяване, охлаждане и размразяване при обработка на твърди храни
- # 24 2022-10-13 16:23:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Информация относно изявление на ЕОБХ относно липсата и неяснотата на данните, подадени във връзка с оценката на безопасност на канабидиол като нова храна
- # 25 2022-09-30 08:45:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Информация относно технически доклад на ЕОБХ за безопасността на печени и експандирани ядки от семена на бодлива водна лилия (лат. Euryale ferox Salisb.) за пускането им на пазара
- # 26 2022-09-16 16:45:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Становище на ЕОБХ, относно разширяване на употребата на биомаса от дрожди Yarrowia lipolytica като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 27 2022-08-05 12:50:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Становище на ЕОБХ, относно безопасността на лиофилизиран мицел на гъба Antrodia camphorata, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 28 2022-07-28 14:50:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Информация за доклад относно проект „Оценка на риска и ползите от заместване на натриев хлорид с други соли/вещества в индустриалното производство на морски продукти”
- # 29 2022-07-28 13:50:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Становище на ЕОБХ относно безопасността на замразени и лиофилизирани формулировки на малък брашнен червей (Alphitibius diaperinus larva), като нова храна
- # 30 2022-07-19 12:15:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Информация относно уведомление за ядки на Canarium ovatum Engl., като традиционна храна от трета държава съгласно член 14 от Регламент (ЕС) № 2015/2283
- # 31 2022-07-19 12:10:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Становище на ЕОБХ, относно безопасност на ферментирал грахов и оризов протеин от мицел на гъби Shiitake (Lentinula edodes), като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 32 2022-06-09 09:25:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Становище на ЕОБХ, относно разширяване употребата на галакто-олигозахариди (GOS), като нова храна в храни за специални медицински цели
- # 33 2022-05-25 15:46:00
Г. БАЛДЖИЕВ, А. ДИМИТРОВА: ИНФОРМАЦИЯ относно онлайн семинар „Нови хоризонти за отглеждането на насекоми: ролята на научните изследвания и иновациите за укрепване на трансграничното сътрудничество“
- # 34 2022-04-08 12:54:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Становище на ЕОБХ относно безопасността на екстракт от корен на Eurycoma longifolia (Tongkat Ali) като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 35 2022-03-25 10:00:00
инж. Мария Христова: Изследователски проект за оценка състоянието на замърсяване и изследване безопасността от използване на ядливи насекоми в Кения (ContamInsect)
- # 36 2022-03-22 11:00:00
инж. Мария Христова: Пускане на пазара на Европейския съюз на сушени цветя от вида Clitoria ternatea L., като традиционна храна от трета държава
- # 37 2022-03-21 10:00:00
инж. Мария Христова: Безопасността на масло от Schizochytrium sp. (щам ATCC 20889) за употреба в храни за кърмачета и преходни храни, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 38 2022-02-09 10:30:00
инж. Мария Христова: Безопасност на хидротермично обработени ядки от ядливи сортове Jatropha curcas L. (Chuta), като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 39 2022-01-31 16:30:00
инж. Мария Христова: Безопасност на тетрахидрокуркуминоиди от куркума (Curcuma longa L.), като нова храна, съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 40 2022-01-10 15:15:00
инж. Мария Христова: Frutalose®: смес от фруктани, получена от ензимна хидролиза на инулин от цикория и нормална дефекация
- # 41 2021-12-31 10:30:00
инж. Мария Христова: Безопасност на железен хидроксид адипат тартарат, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283 и като източник на желязо в контекста на Директива 2002/46/ЕО
- # 42 2021-12-14 16:50:00
инж. Мария Христова: Оценка на здравна претенция, съгласно член 13, параграф 5 от Регламент (ЕО) № 1924/2006 на MenaQ7® и поддържане на еластичните свойства на aртериите
- # 43 2021-12-13 16:40:00
инж. Мария Христова: Оценка на здравна претенция, съгласно член 13, параграф 5 от Регламент (ЕО) № 1924/2006 на MegaNatural ®-BP екстракт от гроздови семки и поддържане на нормално кръвно налягане
- # 44 2021-12-01 12:00:39
инж. Мария Христова: Безопасността на водна леща на прах (растения от подсемейство Lemnaceae), като нова храна
- # 45 2021-11-16 13:40:00
инж. Мария Христова: Безопасността на протеин от боб мунг, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 46 2021-11-10 13:30:00
инж. Мария Христова: Биологични храни и приносът им за защита на клетките и молекулите (липиди и ДНК) на човешкия организъм от окислително увреждане
- # 47 2021-11-01 17:40:00
инж. Мария Христова: Оценка на здравна претенция на зелено киви (лат. Actinidia deliciosa var. Hayward) за поддържане на нормална дефекация
- # 48 2021-11-01 16:50:00
инж. Мария Христова: Безопасността на пастьоризиранa Akkermansia muciniphila, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283.
- # 49 2021-11-01 16:40:00
инж. Мария Христова: Oценка на здравна претенция, съгласно член 13, параграф 5 от Регламент (ЕО) № 1924/2006 на Affron® за повишаване на доброто настроение
- # 50 2021-09-16 17:10:00
инж. Мария Христова: Безопасността на замразени и изсушени продукти от цял жълт брашнен червей (ларва на Tenebrio molitor), като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 51 2021-09-14 16:20:00
инж. Мария Христова: Готови ли са европейците да се хранят с насекоми и кои са факторите, влияещи върху възприемането на храната на основата на насекоми от потребителите
- # 52 2021-09-01 16:00:00
инж. Мария Христова: Безопасността на замразени и изсушени продукти от домашен щурец (Acheta domesticus)
- # 53 2021-08-10 13:00:00
инж. Светлана Савова: Безопасността на калциев фруктоборат като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 54 2021-08-10 11:00:00
инж. Мария Христова: Информация за технически доклад на Европейския орган за безопасност на храните относно уведомление за пускане на пазара на Европейския съюз на пулпа от плодовете на Coffea arabica
- # 55 2021-07-29 16:50:00
инж. Мария Христова: Уведомление за пускане на пазара на Европейския съюз на свежи растения (Wolffia arrhiza и Wolffia globosa), като традиционна храна от трета държава
- # 56 2021-07-28 16:50:00
инж. Мария Христова: Безопасността на замразени и изсушени продукти от мигриращ скакалец (Locusta migratoria), като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 57 2021-07-23 16:50:00
инж. Мария Христова: Безопасността на обработена с UV лъчи мая за хляб (Saccharomyces cerevisiae), като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 58 2021-06-30 10:00:00
Мария Христова: Безопасността на сушени плодове на Synsepalum dulcificum, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 59 2021-04-21 10:20:00
Георги Балджиев – Безопасност на гъбен прах от Agaricus bisporus с витамин D2 като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 60 2021-04-12 15:45:00
Георги Балджиев: Съобщение на Федералния институт за оценка на риска на Германия относно измамите с храни и тестването им за автентичност
- # 61 2021-03-23 14:10:00
Георги Балджиев: Проучване на вероятността веган базираната диета да доведе до влошаване на здравината на костите
- # 62 2021-03-10 12:20:00
Георги Балджиев: Информация от ЕОБХ: Оценка на заявление за промяна в условията на употреба на галакто-олигозахариди като нова храна в състава на хранителни добавки съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 63 2021-03-09 12:30:00
Георги Балджиев: Безопасност на пустинен зюмбюл (Cistanche tubulosa (Schrenk) Hook.f.) като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 64 2021-03-01 13:00:00
Георги Балджиев: Възможности за сътрудничество в рамките на Европейския съюз по отношение на оценката на риска във връзка с новите храни
- # 65 2021-02-19 16:00:00
д-р Аксиния Антонова: Научни съвети на EОБХ за хармонизирано етикетиране на лицевата страна на опаковката и ограничаване на използването на претенции за храните
- # 66 2021-02-08 15:40:00
Георги Балджиев: Годни за консумация насекоми – науката зад оценката на безопасността на новите храни
- # 67 2021-02-05 17:00:00
д-р Аксиния Антонова: Публикация на Агенцията за безопасност на храните, околната среда и труда (ANSES) относно добавянето на Витамин D при децата
- # 68 2021-01-29 11:20:00
Георги Балджиев: Безопасност на изсушен брашнен червей (ларви на брашнения бръмбар – Tenebrio molitor) като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 69 2021-01-27 14:30:00
Георги Балджиев: Информация за съобщение на Федералния институт за оценка на риска (BfR) на Германия относно „суперхраните“
- # 70 2021-01-27 11:00:00
Георги Балджиев: Употреба на растителни стероли и станоли в храни
- # 71 2021-01-22 16:00:00
д-р Аксиния Антонова: Становище на Федералния институт за оценка на риска (BfR) относно ароматизантите в детските храни
- # 72 2021-01-06 10:00:00
Георги Балджиев: Безопасност на лакто-N-неотетраоза (LNnT), продуцирана от производни щамове на E. coli щам BL21, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 73 2020-11-27 11:10:00
Георги Балджиев: Безопасност на масло от Schizochytrium sp. като нова храна, използвана в храни за кърмачета и преходни храни, съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 74 2020-10-28 11:00:00
Георги Балджиев: Безопасност на термично обработени семена от ЧИЯ
- # 75 2020-10-07 10:00:00
Георги Балджиев: Безопасността на екстракт от плодове и дръжки на Hovenia dulcis с гореща вода като нова храна съгласно Регламент (ЕС) №2015/2283
- # 76 2020-10-05 16:00:00
Георги Балджиев: Безопасността на изсушени цели клетки на Euglena gracilis, като нова храна съгласно Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 77 2020-09-16 09:45:00
Георги Балджиев: Списък със заявените нови храни за разрешение от страна на Европейската комисия за пускане на пазара в Европейския съюз
- # 78 2020-09-14 15:30:00
Георги Балджиев: Щурци като нова храна за предлагане на пазара на ЕС
- # 79 2020-08-14 12:40:00
Георги Балджиев: Информация за научно становище на ЕОБХ относно безопасността на стрити на прах семена от рапица и ряпа, предлагани като нова храна съгласно Регламент(ЕС)№2015/2283
- # 80 2020-08-14 12:30:00
Георги Балджиев: Информация за научно становище на Европейския орган по безопасност на храните относно безопасността за потребителите, свързана с разширяване на употребата на стеролови естери от расти
- # 81 2020-07-09 11:20:00
д-р Аксиния Антонова: Становище на ЕОБХ относно безопасността на растителен екстракт от Panax Notoginseng и Astragalus membranaceus-AstraGin™, като нова храна съгласно Регламент(ЕС)2015/2283
- # 82 2020-05-07 18:00:00
д-р Аксиния Антонова: Хранителни вещества (витамини и минерали), допринасящи за нормалната функция на имунната система, за които са разрешени здравни претенции
- # 83 2020-05-07 17:30:00
д-р Аксиния Антонова: Научно съобщение за становище на Европейския орган за безопасност на храните относно безопасността на обогатената със селен биомаса от дрожди Yarrowia lipolytica, като нова храна
- # 84 2020-04-27 16:11:04
д-р Аксиния Антонова: Прекалено солената диета се отразява негативно на антибактериалните реакции на неутрофилите посредством хормонални смущения
- # 85 2020-01-29 15:30:00
д-р Аксиния Антова: RiskBenefit4EU-Партньорство за подобряване на оценката на съотношението риск/полза в рамките на ЕС, използвайки холистичен подход
- # 86 2020-01-22 09:20:00
д-р Аксиния Антонова: Научно съобщение за становище на Европейския орган за безопасност на храните относно безопасността на унищожения чрез топлинна обработка Mycobacterium setense щам manresensis
- # 87 2019-10-30 14:20:00
д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Подходящ възрастов диапазон за включване на допълнителни храни към хранителния режим на кърмачето
- # 88 2019-10-15 13:19:12
Николай Спасов: Анализ на данните, получени от системата за известяване за храни и фуражи (RASFF), касаещи наличието на пестицидни остатъци за периода 01 юли – 30 септември, 2019 год.
- # 89 2019-10-15 10:20:00
д-р Аксиния Антонова: Научно становище относно референтните стойности за хранителен прием (DRVs) на хлорид
- # 90 2019-08-21 00:28:54
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Насоки за прилагане на най-добри практики при етикетиране на продукти от насекоми
- # 91 2019-08-21 00:22:58
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Научно съобщение за становище на ЕОБХ относно безопасността на жизнеспособни ембрионирани яйца на чревния паразит Trichuris suis, като нова храна
- # 92 2019-08-08 12:40:25
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА:Научно съобщение за становище на ЕОБХ относно безопасността на жизнеспособни ембрионирани яйца на чревния паразит Trichuris suis, като нова храна в контекста на Регл.(ЕС)2015/2283
- # 93 2019-08-06 18:52:00
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Насоки за прилагане на най-добри практики при етикетиране на продукти от насекоми
- # 94 2019-08-02 14:23:23
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Включване на науката за храненето и поведението на потребителите в бъдещата продоволствена политика
- # 95 2019-07-10 15:00:52
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Научно съобщение за становище на ЕОБХ относно безопасността на фенилкапсаицин (Phenylcapsaicin), като нова храна в контекста на Регламент (ЕС) 2015/2283
- # 96 2019-05-22 18:05:23
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Научно съобщение за становище на ЕОБХ относно безопасността на семената от чиа (Salvia hispanica L.) като нова храна в условията на разширена употреба
- # 97 2019-05-17 15:58:52
АНТОНИЯ ДИМИТРОВА: Нанотехнология в хранителната верига – приложения и рискове
- # 98 2019-04-24 14:47:05
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Научно съобщение за становище на ЕОБХ относно безопасността на основния суроватъчен белтъчен изолат в храни за специални мед. цели и хр. добавки, предназначени за кърмачета
- # 99 2018-12-31 10:17:00
Д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Референтни стойности за хранителен прием (DRVs): Европейският орган за безопасност на храните предоставя своята нова интерактивна търсачка „DRV Finder“
- # 100 2018-10-22 10:02:00
Д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Резюме на технически доклад по уведомление за пускане на пазара на Европейския съюз на сироп от сорго (Sorghum bicolor (L.) Moench), като традиционна храна от трета държава
- # 101 2018-10-09 10:35:00
НИКОЛАЙ СПАСОВ: Актуализирана оценка на риска за нивата на 1,2-ненаситени пиролизидинови алкалоиди в храните
- # 102 2018-09-18 11:14:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Информация относно публикуван от Европейския орган по безопасност на храните Протокол за научно становище за допустим максимален хранителен прием на захари
- # 103 2018-08-31 16:32:25
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Европейската комисия обмисля намаляването на максималните нива на нитрити и нитрати в месото
- # 104 2018-08-30 16:18:22
Д-Р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Актуализиране на допустимото горно ниво на прием за витамин D за кърмачета
- # 105 2018-07-27 10:06:00
Д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Португалия определя задължителни максимални нива на сол в хляба
- # 106 2018-06-13 10:41:00
Д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Черен чай и подобряване на вниманието: оценка на здравна претенция съгласно член 13, параграф 5 от Регламент (ЕО) № 1924/2006
- # 107 2018-06-06 11:19:00
Д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Световната здравна организация с нова програма за елиминиране използването на индустриални трансмазнини в хранително-вкусовата промишленост до 2023 г.
- # 108 2018-05-31 15:54:00
Д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА:Здравни претенции, разгледани от Панела по диетични продукти, хранене и алергии към Европейския орган по безопасност на храните (ЕОБХ) от началото на 2018 г.
- # 109 2018-05-31 12:53:00
Д-р АКСИНИЯ АНТОНОВА: Безопасност на „Пептиден концентрат от скариди“ (shrimp peptide concentrate) като нова храна, съгласно Регламент (ЕС) 2015/22831
- # 110 2018-03-12 00:00:00
Научно доказване на здравните претенции за храни: събиране, сравняване и критичен анализ на информацията във връзка с претендираните ефекти, променливостта на резултатите и методите за измерване
- # 111 2018-02-27 09:14:05
Насоки за научните изисквания за здравни претенции, свързани с антиоксиданти, оксидативно увреждане и сърдечносъдово здраве
- # 112 2018-02-27 00:00:00
Норвежко проучване показва, че веганите са по-застрашени от недостиг на йод
- # 113 2018-02-12 00:00:00
L-карнитин и принос към нормалния липиден метаболизъм: оценка на здравна претенция съгласно член 13, параграф 5 от Регламент (ЕО) № 1924/2006
- # 114 2018-01-23 09:17:05
Европейският орган по безопасност на храните провежда обществено обсъждане във връзка със захарите в храните
- # 115 2018-01-03 00:00:00
Информация за оценка на Европейския орган по безопасност на храните за новата храна динатриева сол на пиролохинолин хинона с търговско наименование BioPQQ ™
- # 116 2017-11-15 00:00:00
Резюме на научно становище на EFSA относно безопасността на продукта 1-метилникотинамид хлорид (1-methylnicotinamide chloride (1-MNA), като нова храна в контекста на Регламент (ЕО) № 258/97
- # 117 2017-10-20 00:00:00
Нов регламент на Европейския съюз за новите храни ще се прилага от началото на 2018 г.
- # 118 2017-10-05 00:00:00
Обществено допитване относно научното становище за диетични референтни стойности на натрий
- # 119 2017-10-03 00:00:00
Пребиотиците могат да бъдат полезни в борбата с ротавирусната инфекция
- # 120 2017-09-12 00:00:00
Потребителски навици и модели на хранене сред населението на Франция, нови проблеми в областта на безопасността на храните и храненето
- # 121 2017-09-08 00:00:00
Проучване на потребителската кошница в Швеция за 2015 г.
- # 122 2017-05-09 00:00:00
Информация за научно становище на EFSA за куркумин и нормалното функциониране на ставите; оценка на здравна претенция, изготвена съгласно член 13, параграф 5 от Регламент (ЕО) № 1924/2006
- # 123 0000-00-00 00:00:00
Резюме на научно становище на EFSA относно безопасността на продукта „Eкстракт от червена боровинка на прах“ (Cranberry extract powder), като нова храна в контекста на Регламент (ЕО) № 258/97
- # 124 0000-00-00 00:00:00
Резюме на научно становище на EFSA относно безопасността на продукта Estro G - 100™, като нова храна в контекста на Регламент (ЕО) № 258/97