- Начало
- Становища и оценка на риска
- Замърсители по хранителната верига
- # 1 2024-10-29 10:00:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Оценка на риска за българското население от хранителна експозиция на метилживак
- # 2 2024-10-25 15:30:00
Д-Р ВИКТОРИЯ МОНЕВА: Анализ на ЦОРХВ за наличие на замърсители и фалшификации в пчелен мед на територията на Р. България за период от пет години (2018-2022 г.)
- # 3 2023-07-26 12:15:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Становище на ЦОРХВ относно оценка на риска, свързан с консумация на млечна инстантна каша с установено ниво на олово над максимално допустимото количество
- # 4 2023-07-26 12:10:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Становище на ЦОРХВ относно оценка на риска, свързан с консумация на диворастяща гъба манатарка с установено ниво на живак над максимално допустимото количество
- # 5 2023-07-26 11:55:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Становище на ЦОРХВ относно оценка на риска, свързан с консумация на червени пиперки с установено ниво на кадмий над максимално допустимото количество
- # 6 2023-07-26 11:50:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Становище на ЦОРХВ относно оценка на риска за консуматорите, свързан с установени концентрации на кадмий и олово в проба от трюфели, над допустимото количество
- # 7 2023-07-26 11:45:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Становище на ЦОРХВ относно оценка на риска, свързан с консумация на спанак с установено ниво на кадмий над максимално допустимото количество
- # 8 2023-02-10 16:50:00
ИНЖ. СВЕТЛАНА САВОВА: Оценка на хранителната експозиция на олово на децата в България
- # 9 2023-02-08 11:30:00
ИНЖ. МАРИЯ ХРИСТОВА: Оценка на хранителната експозиция от кадмий на децата в България
- # 10 2022-06-10 10:30:00
Д-Р С.ЧЕРКЕЗОВА, ИНЖ. М.ХРИСТОВА, С.САВОВА: СТАНОВИЩЕ на ЦОРХВ относно оценка на риска, свързан с консумация на салата Айсберг с установено съдържание на нитрати над максимално допустимото количество
- # 11 2022-06-10 10:20:00
Д-Р С.ЧЕРКЕЗОВА, ИНЖ. М.ХРИСТОВА, С.САВОВА: СТАНОВИЩЕ на ЦОРХВ относно оценка на риска, свързан с консумация на спанак и рукола с установено съдържание на нитрати над макс. допустимото количество
- # 12 2022-06-10 10:00:00
Д-Р С.ЧЕРКЕЗОВА, ИНЖ. М.ХРИСТОВА, С.САВОВА: СТАНОВИЩЕ на ЦОРХВ относно оценка на риска, свързан с консумация на спанак с установено ниво на кадмий над максимално допустимото количество
- # 13 2022-03-05 10:23:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ: Oценка на риска за потребителите, свързан с консумация на обогатена с молекулярен водород вода, приготвена от предлагана на пазара специална за целта кана
- # 14 2021-12-22 11:00:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ: Оценка на риска за човешкото здраве, свързан с консумация на риба и други морски животни, уловени в Черно море, в района на аварията с кораба „Вера Су“
- # 15 2021-10-21 09:35:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ: Оценка на риска относно допустимостта за влагане на семена от африканското дърво Griffonia simplicifolia (Vahl ex DC) Baill в състава на хранителни добавки
- # 16 2021-10-13 14:56:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно оценка на риска за човешкото здраве, свързан с консумация на сушени смокини с установено наднормено съдържание на афлатоксини
- # 17 2021-09-13 11:00:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно съдържанието на хлорат в храните и възможните мерки за намаляването му
- # 18 2021-07-27 16:58:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно здравния риск за потребителите, свързан с установено наднормено съдържание на олово в диворастящи трюфели с произход от България
- # 19 2021-07-21 09:35:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно съдържанието на етилен оксид в храни и препоръки за мерки за намаляване на риска за човешкото здраве от експозиция на етилен оксид
- # 20 2021-06-23 14:25:00
ЕКИП ЦОРХВ: Становище на ЦОРХВ относно оценка на риска за здравето на кърмачета, свързан с консумация на инстантни оризови каши с установено съдържание на неорганичен арсен
- # 21 2021-04-15 11:00:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно прилаганите практики за влагане на сухо мляко при производството на мляко за пиене и млечни продукти, и обявяването на тази информация върху етикета
- # 22 2020-11-05 11:00:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно здравния риск за потребителите, свързан с установено съдържание на олово, хром и живак в суха подправка куркума с произход от Индия
- # 23 2020-04-16 15:00:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно риска за разпространяване на новия тип коронавирус, причиняващ заболяването COVID-19 чрез автомати за продажба на пакетирани храни и напитки
- # 24 2018-09-17 13:00:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно здравния риск за потребителя, свързан с консумация на бяло саламурено сирене от овче мляко с установено съдържание на олово
- # 25 2017-11-12 00:00:00
Становище относно наднормено съдържание на пестицидни остатъци (хлорпрофам) в детско зеленчуково пюре, производство на фирма
- # 26 2017-11-09 00:00:00
Становище за консумация на спанак с установени нива на кадмий над максимално допустимите количества
- # 27 2017-10-29 00:00:00
Становище за консумация на спанак с установени нива на кадмий над максимално допустимите количества
- # 28 2017-09-15 00:00:00
Оценка на здравния риск, свързан с докладвани резултати за яйца, българско производство, замърсени с фипронил
- # 29 2017-07-07 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от хлорпирифос в къдрава маруля, с произход България
- # 30 2017-02-01 00:00:00
Становище на Центъра за оценка на риска по хранителната верига относно съдържание на олеамид в лютеница
- # 31 2014-07-09 00:00:00
Становище относно наднормено съдържание на хлорпирифос в краставици, с произход Македония
- # 32 2014-07-08 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от фосмет в портокали, с произход Гърция
- # 33 2014-07-06 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от карбендазим в марули, с произход България
- # 34 2014-07-05 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от карбендазим и тиофанат-метил в марули, с произход България
- # 35 2014-07-04 00:00:00
Становище относно консумация на замразен спанак с установени нива на кадмий над максимално допустимите
- # 36 2014-04-24 00:00:00
Оценка на риска за консуматорите, във връзка с установено несъответствие, касаещо продукт
- # 37 2014-04-08 00:00:00
Становище на ЦОР относно консумация на спанак с установени завишени нива на олово над максимално допустимите количества
- # 38 2014-03-20 00:00:00
Анализ на резултатите от лабораторни изпитвания в изпълнение на програмата за официален контрол, съгласно регламент (ЕО) 1882/2006 по отношение на нитратното съдържание в храни за 2010 г.
- # 39 2014-02-26 00:00:00
Птиците никога не са третирани и никога няма да бъдат третирани с хормони
- # 40 2014-01-07 00:00:00
Становище относно установено наднормено съдържание на диметоат в партида круши
- # 41 2013-11-27 00:00:00
Оценка на възможните рискове за здравето на консуматорите от наличието на бромиди в храните
- # 42 2013-11-11 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от пестициди в марули с произход България
- # 43 2013-03-15 00:00:00
Анализ на възможностите за промяна на кратността на изпитване на брашно за микотоксини
- # 44 2012-12-12 00:00:00
Въздействие на палмовото масло върху здравето на консуматорите
- # 45 2012-12-12 00:00:00
Влияние на процесите на тумблиране и шприцоване с валгозадържащи агенти - фосфати - върху структурата на мускулните влакна
- # 46 2012-09-05 00:00:00
Оценка на риска при консумация на праскови от партида с установено съдържание на диметоат
- # 47 2012-02-02 00:00:00
Становище относно наличието на бензетониев хлорид в хранителни добавки
- # 48 2011-12-01 16:17:57
Оценка на риска при консумация на ябълки от партида с установено съдържание на активно вещество вещество диметоат
- # 49 2011-11-30 00:00:00
Становище относно съдържание на афлатоксини в партида сурови фъстъци с черупки
- # 50 2011-11-14 00:00:00
Становище относно възможните причини за установяване на завишени нива на 137Cs в диворастящи гъби с произход от България
- # 51 0000-00-00 00:00:00
Становище относно резултати несъответстващи на максимално допустимите норми по Националната програма за контрол на остатъци от пестициди в храни
- # 52 0000-00-00 00:00:00
Становище относно отхвърлена нотификация по системата RASFF за наличие на пестицида фосмет в круши с произход Гърция
- # 53 0000-00-00 00:00:00
Становище за отхвърлена изходяща нотификация по системата RASFF за наличие на пестицида диметоат в ябълки, внос от Турция