- Начало
- Становища и оценка на риска
- Замърсители по хранителната верига
- # 1 2018-09-17 13:00:00
Д-р СВЕТЛАНА ЧЕРКЕЗОВА: Становище на ЦОРХВ относно здравния риск за потребителя, свързан с консумация на бяло саламурено сирене от овче мляко с установено съдържание на олово
- # 2 2017-11-12 00:00:00
Становище относно наднормено съдържание на пестицидни остатъци (хлорпрофам) в детско зеленчуково пюре, производство на фирма
- # 3 2017-11-09 00:00:00
Становище за консумация на спанак с установени нива на кадмий над максимално допустимите количества
- # 4 2017-10-29 00:00:00
Становище за консумация на спанак с установени нива на кадмий над максимално допустимите количества
- # 5 2017-09-15 00:00:00
Оценка на здравния риск, свързан с докладвани резултати за яйца, българско производство, замърсени с фипронил
- # 6 2017-07-07 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от хлорпирифос в къдрава маруля, с произход България
- # 7 2017-02-01 00:00:00
Становище на Центъра за оценка на риска по хранителната верига относно съдържание на олеамид в лютеница
- # 8 2014-07-09 00:00:00
Становище относно наднормено съдържание на хлорпирифос в краставици, с произход Македония
- # 9 2014-07-08 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от фосмет в портокали, с произход Гърция
- # 10 2014-07-06 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от карбендазим в марули, с произход България
- # 11 2014-07-05 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от карбендазим и тиофанат-метил в марули, с произход България
- # 12 2014-07-04 00:00:00
Становище относно консумация на замразен спанак с установени нива на кадмий над максимално допустимите
- # 13 2014-04-24 00:00:00
Оценка на риска за консуматорите, във връзка с установено несъответствие, касаещо продукт
- # 14 2014-04-08 00:00:00
Становище на ЦОР относно консумация на спанак с установени завишени нива на олово над максимално допустимите количества
- # 15 2014-03-20 00:00:00
Анализ на резултатите от лабораторни изпитвания в изпълнение на програмата за официален контрол, съгласно регламент (ЕО) 1882/2006 по отношение на нитратното съдържание в храни за 2010 г.
- # 16 2014-02-26 00:00:00
Птиците никога не са третирани и никога няма да бъдат третирани с хормони
- # 17 2014-01-07 00:00:00
Становище относно установено наднормено съдържание на диметоат в партида круши
- # 18 2013-11-27 00:00:00
Оценка на възможните рискове за здравето на консуматорите от наличието на бромиди в храните
- # 19 2013-11-11 00:00:00
Становище относно установени наднормени нива от пестициди в марули с произход България
- # 20 2013-03-15 00:00:00
Анализ на възможностите за промяна на кратността на изпитване на брашно за микотоксини
- # 21 2012-12-12 00:00:00
Въздействие на палмовото масло върху здравето на консуматорите
- # 22 2012-12-12 00:00:00
Влияние на процесите на тумблиране и шприцоване с валгозадържащи агенти - фосфати - върху структурата на мускулните влакна
- # 23 2012-09-05 00:00:00
Оценка на риска при консумация на праскови от партида с установено съдържание на диметоат
- # 24 2012-02-02 00:00:00
Становище относно наличието на бензетониев хлорид в хранителни добавки
- # 25 2011-12-01 16:17:57
Оценка на риска при консумация на ябълки от партида с установено съдържание на активно вещество вещество диметоат
- # 26 2011-11-30 00:00:00
Становище относно съдържание на афлатоксини в партида сурови фъстъци с черупки
- # 27 2011-11-14 00:00:00
Становище относно възможните причини за установяване на завишени нива на 137Cs в диворастящи гъби с произход от България
- # 28 0000-00-00 00:00:00
Становище относно резултати несъответстващи на максимално допустимите норми по Националната програма за контрол на остатъци от пестициди в храни
- # 29 0000-00-00 00:00:00
Становище относно отхвърлена нотификация по системата RASFF за наличие на пестицида фосмет в круши с произход Гърция
- # 30 0000-00-00 00:00:00
Становище за отхвърлена изходяща нотификация по системата RASFF за наличие на пестицида диметоат в ябълки, внос от Турция